niedziela, czerwca 19, 2016

Buraczki z kapustą


Pyszna sałatka, która sprawdzi się nie tylko zimą.
Jest pyszna! 
Zresztą sami spróbujcie, a proporcje dostosujcie do własnych potrzeb.

 Warzywa:
 buraki i biała kapusta w równych proporcjach
cebula - 1 sztuka na 1 kg powyższych składników

Dodatkowo:
sól do kapusty
Zalewa:
3 szklanki wody
1/2 szklanki octu
2 łyżki soli
1 szklanka cukru


Ugotowane buraki zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Kapustę poszatkować, posolić i odstawić na 1 godzinę - sok zlać.
Cebulę pokroić w drobną kostkę.
Warzywa wymieszać, zalać gorącą zalewą i pozostawić na 2-3 godziny.
  Następnie całość przełożyć do słoików i pasteryzować 10 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!

Copyright © 2014 Di bloguje , Blogger